2011. január 24., hétfő

Évlezárás évkezdés, avagy Karácsony angol módra - 2. rész


Tehát a folytatás... 26-án, alig kiheverve az előző napi vendégeskedést Giles apukájához voltunk hivatalosak. Ezt nem fogom túlbonyolítani - akár hiszitek akár nem, ugyanazon menetrend szerint haladt az este, sherry, várakozás, sherry, crackers, előétel, bor, főétel (ez esetben tradicionális sült pulyka mindenféle szósszal és mártással), bor, Xmas pudding (whiskeyvel leöntve!!!), sajt és bor. Mindemellé valahonnan előkerült egy brandys üveg aminek a felét Giles öccse apránként elkortyolgatta, viszont ahhoz képest teljesen jól volt egész este. :) A pulykavacsoráról még találtam egy jó kis fényképet azt hiszem, általában így néznek ki mindenestől: 

Az előző bejegyzésben sem hiszem hogy túlzásba vittem a hangulat leírását, dehát számomra már önmagában nagy élmény volt az angliában karácsonyozás... A Giles anyukája és apukája is jó fej, habár nagyon különbözőek. Fura, de el sem tudom képzelni őket egymás mellett, pláne azt nem hogy valaha házasok voltak. Az anyukája az a beszélgetős tipus, aki mindig valami nagyon okos és trendi témát akar felhozni, és kicsit túlzásba vette a Magyarországgal kapcsolatos érdeklődést szerintem, de egyébként meg nagyon jól el lehet vele csevegni. Arra rájöttem hogy elég kevés összetett képem van a mostani Magyarországról, a rendszerváltásról meg ne is beszéljünk. Egy dolog történelmet tanulni és újságot olvasni, de valahogy előadni teljesen más. Mindig attól tartok hogy valami nagy idiótaságot mondok éppen. A Giles apukája és testvére meg persze ő is nagy zenerajongó, az apukájának vagy 20millió CD-je van, klasszikusoktól Queenen keresztül Norah Jones-ig, úgyhogy kissé tágult a zenei világképem. Végighallgattuk pl a Pink Floyd Dark Side of the Moon című albumát és még csomó blues számot is. :)

A következő napot regenerálódással töltöttük, 28-án pedig a Scence Museumba mentünk mert már korábban elterveztünk hogy megnézzük a Hubble-ről (teleszkóp az űrben) szóló 3D kisfilmet. A karácsonyi szünetnek köszönhetően rengetegen voltak a múzeumban úgyhogy nem sokat mászkáltunk, de a film egyszerűen elképesztő volt. 

A média által gyakran kigúnyolt Hubble, amely a fellövése óta folyamatosan elromlott, meghibásodott, itt teljesen más megvilágításba került. (Nem mintha én sok figyelmet fordítottam volna a Hubbleról szóló hírekre.) Hihetetlen akarat és képzelőerő, gyermeki felfedeznivágyás, összefogás és türelem jellemezte  a Hubblet megmentő-megjavító embereket, mert bár tényleg rengetegszer elromlott, valaki mindig pont időben megszerezte a megjavítására kellő összeget és éveket áldoztak a felkészülésre, az út és az eszközök megtervezésre stb. Azon persze lehet vitatkozni hogy mennyivel jobb helye is lehetne annak a pénznek, de szerintem minden érmének két oldala van. De ennek a kisfilmnek nem is ez volt a lényege, hanem a 3D aminek köszönhetően átélhettünk egy rakétakilövést, elúsztunk a világegyetem túlsó részére, meglestük hol születnek a bolygók és eltöltöttünk egy kis időt az asztronauták között. Ja és mindezt Leo di Caprio kommentálta. Ha valaki végignézi ezt a filmet, akaratlanul is számos kérdés az eszébe ötlik, mert ezek után a felfoghatatlan távolságok és a bolygók variációja után mondja valaki hogy nincs még egy másik élettel teli bolygó valahol? És arra is rájövünk, hogy mennyire de mennyire kicsik vagyunk mi (emberek+Föld), és mekkora véletlen az hogy az élet pont így, pont itt és pont ekkor keletkezett a mi kis bolygónkon. (megint más kérdés hogy ki miben hisz). Ja és az IMAX experience összehasonlíthatatlanul jobb mint a 3D egy akármilyen moziban...



A két ünnep közötti pár nap meglehetősen unalmasan telt, azt hittem a 4 óra (10től 2ig) amit az irodában kell eltölteni produktív lesz, de nem sajna. Valahogy mindig az volt az érzésem hogy ha valami nagyszabásúba belekezdenék (mint pl fileok, adatbázisok átrendezése, stb) akkor nem lesz időm befejezni, különben is mindjárt ebéd utána meg már csak 1 kicsi és megyünk haza...

A Szilvesztert is meglehetősen egyszerűen (ám nagyszerűen) töltöttük. Giles volt a vacsorafelelős és mindenféle falatkákat ettünk és mellé borozgattunk. Megnéztük a Russel Crowe-s Robin Hood-ot ami nekem nagyon tetszett, utána kártyáztunk :D, és végül én bontottam fel a pezsgőt! Azután sikerült kettőnknek másfél óra alatt meginni az egy üveg pezsgőt amitől kifejezetten vidám hangulatba kerültünk és valami szilveszteri zenés műsort néztünk közben (itt kb ez a műsor is hagyomány mert a pasi aki szervezi csak ezt a műsort csinálja és pl Kylie volt a fővendég meg pár brit híresség) és Giles be be-csatlakozott a gitárjával a zenélésbe... :)

Így kezdődött tehát az új év, eddig nagyon jól alakul, csak így tovább!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése